- Forsiden
- Anvendelsesområder
- Mellembjælkelag
Mellembjælkelag
Isolering af mellembjælkelag er blevet mere almindeligt i og med at installering af gulvvarme er blevet mere almindeligt. For at varmen skal rettes mod selve gulvet og ikke mod etagen nedenunder, behøves en varmeisolering. En isolering af mellembjælkelag behøves for eksempel også, hvis man har et kølerum i kælderen.
Finnfoams varmeisoleringsevne er cirka fem gange bedre end træ. Hvis gulvet belægges med cirka 1 cm tykt træ, og man vil have, at 90 % af varmen bliver i gulvet, skal man bruge omtrent 2 cm Finnfoam under gulvvarmen (vandcirkulation eller elektrisk).
For gulvvarme som varmer på begge sider af mellembjælkelaget, anbefales en Finnfoam-tykkelse på 30 mm. Mellem et varmt og et koldt eller køligt område (for eksempel ved en kartoffelkælder på +5 °C), anbefales det, at man bruger en tykkelse på 100 mm.
Denne tynde men solide Finnfoam-isolering tåler endda belastning under konstruktionsfasen. Når en vandskade sker, er det en fordel, at Finnfoam ikke suger vand til sig. Finnfoam-varmeisoleringen forbliver tør og gør det dermed lettere at få konstruktionerne tørre igen. Også små lækager opdages hurtigt, eftersom vandet ikke samler sig i Finnfoam-isoleringen, men i stedet render videre, hvorved det bliver synligt. Finnfoam-varmeisoleringen dæmper også lyden af trin, selv om Finnfoam egentlig ikke er tænkt som en lydisolering for gulve.